Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory wypełnione pysznym nadzieniem z szynki i jajek, przybrane gałązkami natki pietruszki, są szczególnie smaczne pod koniec lata.
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Danie robi się w kilka chwil. Wystarczy kilka składników i mamy pyszną pastę.
Odsłon: 27
Białostocki amant to bogate w smaku ciasto kakaowo-kawowe przełożone delikatn...
Odsłon: 20393
Przepis dnia
Pieczone warzywa to dla mnie przebój tego roku - bardzo intensywne w smaku i...
Odsłon: 365
Składniki
Jajka ugotować na twardo, a po ich ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Szynkę również pokroić w kostkę i wymieszać z jajkami.
Pomidory umyć, ściąć z nich wierzchy, wydrążyć miąższ i przetrzeć go przez sitko na sok.
Majonez włożyć do miseczki, rozetrzeć go z sokiem z pomidorów, uważając, by nie zrobił się zbyt wodnisty. Następnie dodać pokrojoną szynkę i jajka, dokładnie wymieszać.
Wydrążone pomidory wypełnić nadzieniem z miseczki. Przybrać gałązkami natki, po czym nałożyć lub przymocować wykałaczkami wierzchy pomidorów. RADA: Najłatwiej pomidory wydrąża się za pomocą specjalnej okrągłej łyżeczki. Przy zakupie pomidorów (do faszerowania) należy wybrać owoce w pełni dojrzałe, twarde i równomiernie ubarwione.