Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory wypełnione pysznym nadzieniem z szynki i jajek, przybrane gałązkami natki pietruszki, są szczególnie smaczne pod koniec lata.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1111
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 683
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1111
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 656
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 683
Składniki
Jajka ugotować na twardo, a po ich ostudzeniu pokroić w drobną kostkę. Szynkę również pokroić w kostkę i wymieszać z jajkami.
Pomidory umyć, ściąć z nich wierzchy, wydrążyć miąższ i przetrzeć go przez sitko na sok.
Majonez włożyć do miseczki, rozetrzeć go z sokiem z pomidorów, uważając, by nie zrobił się zbyt wodnisty. Następnie dodać pokrojoną szynkę i jajka, dokładnie wymieszać.
Wydrążone pomidory wypełnić nadzieniem z miseczki. Przybrać gałązkami natki, po czym nałożyć lub przymocować wykałaczkami wierzchy pomidorów. RADA: Najłatwiej pomidory wydrąża się za pomocą specjalnej okrągłej łyżeczki. Przy zakupie pomidorów (do faszerowania) należy wybrać owoce w pełni dojrzałe, twarde i równomiernie ubarwione.