Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4131
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416316
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2849
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4131
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416316
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2849
Składniki
Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.