Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 876
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22946
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15364
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 876
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22946
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15364
Składniki
Spaghetti z bakłażanem, pomidorem i czosnkiem - sposób przygotowania Bakłażany kroimy w grube plastry i odstawiamy. Smażymy na oleju, odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i kroimy w kostkę. W tym samym czasie w rondelku szklimy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy sparzone, obrane ze skórki pomidory, drobno pokrojony czosnek i ewentualnie oregano i dusimy na małym ogniu około 30 minut. Dodajemy bakłażany. Ugotowane al dente spaghetti mieszamy z sosem i posypujemy serem.