Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne i lekkie. Pierś jest bardzo soczysta.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414306
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414306
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2284
Składniki
Pierś rozcinamy na 2 pojedyncze części i myjemy. Doprawiamy solą, pieprzem, ja dodaję także zwykłą przypraw do kurczaka. Paprykę kroimy w krążki.
Smarujemy naczynie do pieczenia masłem (solidnie). Wkładamy pierś, na piersi układamy krążki papryki i przykrywamy plastrami sera. Do foremki można dodać obok kurczaka inne warzywa, np koktajlowe pomidorki itp.
Pieczemy w otwartym naczyniu w temp. 180 stopni C, przez ok 30 min - ser zacznie się rumienić. Po podaniu można polać sosem, który powstał podczas pieczenia.