Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie smaczne i lekkie. Pierś jest bardzo soczysta.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 772
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 497
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 772
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 497
Składniki
Pierś rozcinamy na 2 pojedyncze części i myjemy. Doprawiamy solą, pieprzem, ja dodaję także zwykłą przypraw do kurczaka. Paprykę kroimy w krążki.
Smarujemy naczynie do pieczenia masłem (solidnie). Wkładamy pierś, na piersi układamy krążki papryki i przykrywamy plastrami sera. Do foremki można dodać obok kurczaka inne warzywa, np koktajlowe pomidorki itp.
Pieczemy w otwartym naczyniu w temp. 180 stopni C, przez ok 30 min - ser zacznie się rumienić. Po podaniu można polać sosem, który powstał podczas pieczenia.