Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świeża sałatka smakuje zawsze. Przygotuj więc przysmak jarzynowy, który jest zdrowy i dobry na figurę... ;-)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 63
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2020
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 63
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 597
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2020
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Kalafior podzielić na różyczki, umyć, większe przekroić, wrzucić na osolony wrzątek i gotować przez 5 minut. Odcedzić, ostudzić.
Kapustę pekińską i pomidory umyć, osuszyć. Paprykę umyć, oczyścić. Paprykę umyć, oczyścić. Śliwki wypestkować. Wszystkie składniki pokroić w kostkę.
Kalafior włożyć do salaterki, dodać pozostałe składniki, można lekko posolić, po czym polać tartą bułką zrumienioną na margarynie. RADA: Kupując warzywa należy zwrócić uwagę na ich jędrność i barwę. Warzywa uszkodzone, zwiędłe, miękkie są mniej wartościowe... Smacznego! :)