Przekąski Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Najpierw przygotowuję panierkę do ryby: mieszam bułkę tartą z knorrem mniej więcej pół na pół, dodaję dość dużo pieprzu mielonego.
Robię zalewę czyli wlewam do garnka wodę, ocet, cukier do smaku, paprykę słodką dla koloru, 4 listki laurowe, 7 ziarenek ziela angielskiego i z 6 łyżek oleju. Gotuję, a na koniec daję pokrojoną w talarki cebulę. Odstawiam z ognia.
Rybę kroję w małe dzwonka i moczę 5 minut w wodzie z 3 łyżkami octu. A potem panieruję. Mąka, jajko, panierka, jajko, panierka i na patelnię.
Układam usmażoną rybę w głębokim naczyniu i zalewam ciepłą zalewą. Na drugi dzień jak się przegryzie można jeść.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

olina102 29 września 2011Zgłoś do usunięcia
I jest w postaci proszku:) Sorry, że tak piszę w kawałkach:)4 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 29 września 2011Zgłoś do usunięcia
Są duże i małe paczuszki. Ja kupuję większą bo dość dużo go zużywam.5 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 29 września 2011Zgłoś do usunięcia
Knorr do ryb i mięs. Opakowanie jest czerwone...z obrazkiem:)5 Kto głosował? | Odpowiedz

POMPOLINA 28 września 2011Zgłoś do usunięcia
no właśnie cóż to takiego ten Knorr czerwony?4 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 28 września 2011Zgłoś do usunięcia
Świetny sposób na pstrąga. Możesz napisać coś więcej o "Knorr czerwony, paczka duża" bo nie znam tej przyprawy/kostki ?4 Kto głosował? | Odpowiedz