Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna rybna przystawka.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1099
Składniki
Najpierw przygotowuję panierkę do ryby: mieszam bułkę tartą z knorrem mniej więcej pół na pół, dodaję dość dużo pieprzu mielonego.
Robię zalewę czyli wlewam do garnka wodę, ocet, cukier do smaku, paprykę słodką dla koloru, 4 listki laurowe, 7 ziarenek ziela angielskiego i z 6 łyżek oleju. Gotuję, a na koniec daję pokrojoną w talarki cebulę. Odstawiam z ognia.
Rybę kroję w małe dzwonka i moczę 5 minut w wodzie z 3 łyżkami octu. A potem panieruję. Mąka, jajko, panierka, jajko, panierka i na patelnię.
Układam usmażoną rybę w głębokim naczyniu i zalewam ciepłą zalewą. Na drugi dzień jak się przegryzie można jeść.