Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna rybna przystawka.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12551
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 21
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12551
Składniki
Najpierw przygotowuję panierkę do ryby: mieszam bułkę tartą z knorrem mniej więcej pół na pół, dodaję dość dużo pieprzu mielonego.
Robię zalewę czyli wlewam do garnka wodę, ocet, cukier do smaku, paprykę słodką dla koloru, 4 listki laurowe, 7 ziarenek ziela angielskiego i z 6 łyżek oleju. Gotuję, a na koniec daję pokrojoną w talarki cebulę. Odstawiam z ognia.
Rybę kroję w małe dzwonka i moczę 5 minut w wodzie z 3 łyżkami octu. A potem panieruję. Mąka, jajko, panierka, jajko, panierka i na patelnię.
Układam usmażoną rybę w głębokim naczyniu i zalewam ciepłą zalewą. Na drugi dzień jak się przegryzie można jeść.