Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska do piwa lub wina.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 138
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 269
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 138
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 269
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 110
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3336
Składniki
250ml.wody podgrzać w garnku razem z masłem.Doprawić solą,pieprzem i odrobiną papryki.Mieszać,aż masło się rozpuści.Wsypać całą mąkę i mieszać aż powstanie jednolita masa.Gotować przez minutę,ciągle mieszając.Przestudzić.
Do przestudzonej masy dodawać kolejno jajka,mieszając mikserem.Ser zetrzeć na tarce,mięso pokroić w drobną kostkę.Dodać do masy razem z posiekaną natką.Formę do mini babeczek{wgłębienia o średnicy 4cm.]posmarować olejem.Każde wgłębienie napełnić ciastem.Piec przez 20 minut w temp.200 stopni.Z tej porcji wychodzi około 40 sztuk.Kuleczki można też usmazyć we frytkownicy.