Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpeciki z serem w środku z soem grzybowym i pieczarkami
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2762
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 20
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 379
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 2762
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 20
Jako przyprawa i dodatek do sosów i zup grzybowych.
Odsłon: 379
Składniki
.490 gram mięsa mielonego przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem (wedle uznania). Dodać bułkę tartą i jajko. Pozostawić na parę minut. W tym czasie pokroić pieczarki i lekko je obgotować. Uformować około 18 małych pulpecików. Do środka każdego wcisnąć kostkę sera. Następnie obsmażyć je na rumiano w rozgrzanym głębokim oleju. Wcześniej już obgotowane pieczarki wycedzić i przełożyć do rumianych pulpecików. I smażyć jeszcze chwilkę. Podczas smażenia przygotowujemy sos, w tym celu bierzemy: pomysł na pulpeciki, wodę oraz śmietanę i wszystko to razem dokładnie mieszamy. Następnie wylewamy na patelnie z pulpecikami. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Uwagi:Przykładowe podanie z kaszą lub ziemniakami Posłużyłam się sosem z pomysłu na pulpeciki, ponieważ nie mam jeszcze wprawy w robieniu sosów. Ale jak tylko mi jakiś przepyszny sosik wyjdzie to go zastąpię.