Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 171
Dodano: 29.05.2008
Odsłon: 2508
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
.490 gram mięsa mielonego przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem (wedle uznania). Dodać bułkę tartą i jajko. Pozostawić na parę minut. W tym czasie pokroić pieczarki i lekko je obgotować. Uformować około 18 małych pulpecików. Do środka każdego wcisnąć kostkę sera. Następnie obsmażyć je na rumiano w rozgrzanym głębokim oleju. Wcześniej już obgotowane pieczarki wycedzić i przełożyć do rumianych pulpecików. I smażyć jeszcze chwilkę. Podczas smażenia przygotowujemy sos, w tym celu bierzemy: pomysł na pulpeciki, wodę oraz śmietanę i wszystko to razem dokładnie mieszamy. Następnie wylewamy na patelnie z pulpecikami. Dusić na małym ogniu pod przykryciem przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Uwagi:Przykładowe podanie z kaszą lub ziemniakami Posłużyłam się sosem z pomysłu na pulpeciki, ponieważ nie mam jeszcze wprawy w robieniu sosów. Ale jak tylko mi jakiś przepyszny sosik wyjdzie to go zastąpię.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

artfryz 13 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
szoruj wrotki do garów !!!!! takie przepisy to są na torebkach 'pomysłu na"0 Kto głosował? | Odpowiedz

artfryz 13 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
szoruj wrotki do garów. takie przepisy to są na torebkach ''pomysłu na''0 Kto głosował? | Odpowiedz