Do góry

Przekąski Przepis na:

"chipsy" nalesnikowe

chipsy nalesnikowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 772

Dodano:

Odsłon: 329

zostało mi pare nalesników i miały zastąpic makaron do zupy ale nie chciało mi sie gotowac zupy a zostal mi olej ze smażenia kotletów i tak powstały "chipsy"

Składniki

  • naleśniki
  • olej
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
"chipsy" nalesnikowe

Przygotowanie

  1. Zwinąć naleśniki w ruloniki i pokroić w paski od 0,5 do 1 cm,rozwinąć smarzyć na rozgrzanym oleju parę minut potrząsając od czasu do czasu patelnią aż "chipsy " ładnie się zrumienią.
    Można użyć oleju pozostałego z innego smażenia,można dodać zaromatyzować olej czosnkiem.
    Doskonale też zastępują grzanki w zupie kremowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń