Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Piękne kwiaty, i pyszne w racuszkach ;).
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 374
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 52
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 396
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 826
Składniki
1 jajko- żółtko odzielamy od białka, białko roztrzepujemy na sztywną pianę, żółtko ucieramy z cukrem przez 2 minuty.Kwiaty akacji wypłukaj w wodzie.
Dodajemy łyżkę roztrzepanego białka do żółtka z cukrem i lekko mieszamy. Dodajemy mąkę, i znów pianę (tym razem całą ) .
Mieszamy przez kilka minut, jezeli trzeba, dodajemy trochę wody. Potem proszek do pieczenia, znów mieszamy.
Gdy rozmieszamy dodajemy akację, wcześniej wypłukaną. Lekko mieszamy. Smażymy jeden placek około minutkę w głębokim oleju.
Gdy są upieczone wyjmujemy, dodajemy na nie posiekane truskawki.
I ostatnia najważniejsza rzecz- Smacznego. :)