Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Piękne kwiaty, i pyszne w racuszkach ;).
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
1 jajko- żółtko odzielamy od białka, białko roztrzepujemy na sztywną pianę, żółtko ucieramy z cukrem przez 2 minuty.Kwiaty akacji wypłukaj w wodzie.
Dodajemy łyżkę roztrzepanego białka do żółtka z cukrem i lekko mieszamy. Dodajemy mąkę, i znów pianę (tym razem całą ) .
Mieszamy przez kilka minut, jezeli trzeba, dodajemy trochę wody. Potem proszek do pieczenia, znów mieszamy.
Gdy rozmieszamy dodajemy akację, wcześniej wypłukaną. Lekko mieszamy. Smażymy jeden placek około minutkę w głębokim oleju.
Gdy są upieczone wyjmujemy, dodajemy na nie posiekane truskawki.
I ostatnia najważniejsza rzecz- Smacznego. :)