Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bajke o sympatycznym szczurku pod tym samym tytulem, a takze do wyprobowania tego jakze pysznego francuskiego ( touiller z franc. - mieszanie) jedno garowego dania. Podaje przepisowe minimum, ale tak naprawde mozna nawrzucac tam co dusza zapragnie (np. moj maz uwielbia akcent polski w tym daniu, tj. kielbase).Mozna podawac jako danie glowne z chrupiaca bagietka z maselkiem lub jako dodatek do mies lub ryb.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 913
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1164
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Z pomidorow pozbyc sie skorki i pokroic je na dosc spore kawalki. Na rozgrzana oliwe wrzucic pokrojona w krazki cebule i papryke pokrojona w paski. Smazyc 5 minut. Dorzucic baklazany pokrojone w kostke i pomidory( + co dusza zapragnie :)). Po 2 - 3 minutach dodajemy cukinie w plasterkach, czosnek i reszte przypraw. Dusimy az do miekkosci ale zeby nie zrobila sie packa.Na koniec dodajemy zolty ser. Pysznosci