Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i sycące:)
Cebulę kroimy w piórka i razem z rozgniecionym czosnkiem wrzócamy na rozgrzany tłuszcz-oliwa z oliwek oraz łyzka masła. Gdy cebula już się zezłoci dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i chwile podsmażamy aż wyparuje płyn. Następnie dodajemy ryż, mieszamy wszystko ok 1 minuty i następnie dodajemy białe wino. Dusimy wszystko ok 3 minut od czasu do czasu mieszajac. Kiedy wino juz wyparuje wlewamy bulion w ilosci tak aby zakrył ryż, mieszamy cały czas, gdy wyparuje dodajemy po raz kolejny w takiej ilosci aby przykrył ryż. Czynność tę powtarzamy aż do momentu gdy ryż bedzie miękki. Na samym końcu dodajemy parmezan. Wyłączmy ogień. Zwieńczeniem kazdego risotta jest dodana na samym końcu łyżka masła. Mieszamy szybciutko i przykrywamy pokrywką na ok 3 minuty. Risotto podajemy posypane natka pietruszki. Smacznego
Danie dla uwielbiających ostrą, meksykańską kuchnię :)
Odsłon: 29314
Jak zrobić pyszne chili con carne w 20 min.! Jest wiele przepisów na to dani...
Odsłon: 38488
pikantne meksykańskie chili con carne i sycący placek z cukinii i ryżu /tak t...
Odsłon: 640
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 72
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10634
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 426
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 141
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 72
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10634
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 426
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 141
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i razem z rozgniecionym czosnkiem wrzócamy na rozgrzany tłuszcz-oliwa z oliwek oraz łyzka masła. Gdy cebula już się zezłoci dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i chwile podsmażamy aż wyparuje płyn. Następnie dodajemy ryż, mieszamy wszystko ok 1 minuty i następnie dodajemy białe wino. Dusimy wszystko ok 3 minut od czasu do czasu mieszajac. Kiedy wino juz wyparuje wlewamy bulion w ilosci tak aby zakrył ryż, mieszamy cały czas, gdy wyparuje dodajemy po raz kolejny w takiej ilosci aby przykrył ryż. Czynność tę powtarzamy aż do momentu gdy ryż bedzie miękki. Na samym końcu dodajemy parmezan. Wyłączmy ogień. Zwieńczeniem kazdego risotta jest dodana na samym końcu łyżka masła. Mieszamy szybciutko i przykrywamy pokrywką na ok 3 minuty. Risotto podajemy posypane natka pietruszki. Smacznego
Przepisy Przekąski
Przekąski
roladki z szynki
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Przekąski
Smażone kwiaty z cukinii
roladki z szynki
Przekąski na imprezę to nieodłączna część każdej zabawy. W trakcie imprez naj...
Odsłon: 20
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przepyszne i slodziutkie placuszki bez cukru
Odsłon: 21