Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 289
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6685
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241322
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2421
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 412
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 289
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6685
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1241322
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2421
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 412
Składniki
Cebulę kroimy w piórka i razem z rozgniecionym czosnkiem wrzócamy na rozgrzany tłuszcz-oliwa z oliwek oraz łyzka masła. Gdy cebula już się zezłoci dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i chwile podsmażamy aż wyparuje płyn. Następnie dodajemy ryż, mieszamy wszystko ok 1 minuty i następnie dodajemy białe wino. Dusimy wszystko ok 3 minut od czasu do czasu mieszajac. Kiedy wino juz wyparuje wlewamy bulion w ilosci tak aby zakrył ryż, mieszamy cały czas, gdy wyparuje dodajemy po raz kolejny w takiej ilosci aby przykrył ryż. Czynność tę powtarzamy aż do momentu gdy ryż bedzie miękki. Na samym końcu dodajemy parmezan. Wyłączmy ogień. Zwieńczeniem kazdego risotta jest dodana na samym końcu łyżka masła. Mieszamy szybciutko i przykrywamy pokrywką na ok 3 minuty. Risotto podajemy posypane natka pietruszki. Smacznego