Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna zakąska na zimno, jednak może być również podawana na gorąco zaraz po przyrządzeniu (wtedy proponuje bez sosu). W przepisie występują piersi z kurczaka, ja użyłam ok. kilogramowej piersi z indyka i również smakowało.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Piersi rozbić na grubość ok. 0,5 cm. Platy mięsa uformować w prostokąt i przyprawić sola i pieprzem z jednej strony. Platy szynki rozłożyć na mięsie a na to wzdłuż jednego z brzegów ułożyć pokrojony w paseczki ser. Ściśle zrolować płaty mięsa i zawinąć w folię aluminiową (wewnętrzną stronę folii posypać papryką). Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut. Podawać wystudzone, pokrojone w plastry a do tego zielony sosik.
Sos: szpinak opłukać i zblanszować. Osączony szpinak przetrzeć przez sito (ja posiekałam nożem). Wymieszać z majonezem i doprawić solą, cukrem, czosnkiem. Z braku świeżego szpinaku użyłam mrożonego, który przesmażyłam na patelni z odrobiną masła. Kiedy szpinak wystygł, posiekany połączyłam z majonezem i przyprawami.