Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 754
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Składniki
Sledzie (solone z beczki)obrac ze skory,odfiletowac i polowki wlozyc do zimnej wody na ok.1 godz.Nastepnie zagotowac ocet z woda i przyprawami(ziele ang.pieprz,listek laurowy,lyzeczka gorczycy,duza lyzka cukru),ocet dorobic z woda w proporcji 2:1(2 szkl.wody,1 szkl.octu)
Sledzie wyjac z wody i pozostawic do obciekniecia.Nastepnie kazda polowke posmarowac musztarda,dodac kawalek konserwowego ogorka,zwinac w roladke i spiac wykalaczka.Na spod sloja,w ktorym ulozymy rolmopsy,wrzucic cebule,pokrojona w cienkie talarki.Ulozyc warstwe sledzi,nastepnie znow cebule i polac odrobina oleju.Ukladac tak,zeby koncowa warstwa byla cebula,Kazda warstwe polewac olejem.
Po ulozeniu wszystkiego,calosc zalac przygotowanym,ostudzonym octem.Po trzech,czterech dniach mozna jesc.Smacznego:)