Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis z książki "Kuchnia dietetyczna. 1001 przepisów", co prawda, co do dietetyczności tegoż dania można się spierać, bo i masło i cukier się tu znajduje, ale jest pyszne i w sam raz na lekką przystawkę.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3693
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 431
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3188
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 588
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3693
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 265
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 431
Składniki
Rukolę umyć i osuszyć na sitku. Przygotować sos: wymieszać oliwę z octem balsamicznym, solą i pieprzem. łupinki orzechów rozbić i wyjąć ze środka orzechy. Parmezan zetrzeć na tarce. Gruszki pokroić na plastry. Na patelni rozpuścić masło. Dodać owoce i smażyć 10 min., dodać cukier i pozwolić, aby się lekko skarmelizował. Na talerzach rozmieścić rukolę, polać przygotowanym sosem, na tym rozłożyć gruszki, posypać orzechami i parmezanem. Gotowe!