Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 321
Dodano: 27.10.2011
Odsłon: 22790
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Rukolę umyć i osuszyć na sitku. Przygotować sos: wymieszać oliwę z octem balsamicznym, solą i pieprzem. łupinki orzechów rozbić i wyjąć ze środka orzechy. Parmezan zetrzeć na tarce. Gruszki pokroić na plastry. Na patelni rozpuścić masło. Dodać owoce i smażyć 10 min., dodać cukier i pozwolić, aby się lekko skarmelizował. Na talerzach rozmieścić rukolę, polać przygotowanym sosem, na tym rozłożyć gruszki, posypać orzechami i parmezanem. Gotowe!
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

KingMazur 31 października 2011Zgłoś do usunięcia
Pokrojony w cienkie plastry, ułożony na rukoli.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Kocie 30 października 2011Zgłoś do usunięcia
Pani Kingo, ale w jakiej formie dodaje się ser wędzony?0 Kto głosował? | Odpowiedz

kryska 30 października 2011Zgłoś do usunięcia
i ser feta ,PYCHA!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz