Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna sałatka, idealna na przyjęcie- szybko znika :)
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 39
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 117
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1172
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 39
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 117
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1172
Składniki
Mięso należy umyć i pokroić w kostkę. Następnie smażymy, dodając olej (mięso nie może w nim pływać) i przyprawę do gyrosa ( ja dodaję 1 paczkę na dwa filety, ale zależy to od tego czy lubimy pikantne mięsko, czy łagodniejsze ). Po usmażeniu studzimy.
Kroimy w kosteczkę cebulę, paprykę, korniszony, a kapustę pekińską w mniejsze paski. Odsączamy kukurydzę. Majonez mieszamy osobno z ketchupem na różowy sos.
W przezroczystym naczyniu układamy następująco warstwy: usmażony kurczak, cebula, połowa sosu, kukurydza, kapusta pekińska, lekko solimy, reszta sosu, papryka, korniszony, ewentualnie polewamy ketchupem.
Smacznego :)