Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 16
Dodano: 24.12.2010
Odsłon: 42581
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Mięso należy umyć i pokroić w kostkę. Następnie smażymy, dodając olej (mięso nie może w nim pływać) i przyprawę do gyrosa ( ja dodaję 1 paczkę na dwa filety, ale zależy to od tego czy lubimy pikantne mięsko, czy łagodniejsze ). Po usmażeniu studzimy.
Kroimy w kosteczkę cebulę, paprykę, korniszony, a kapustę pekińską w mniejsze paski. Odsączamy kukurydzę. Majonez mieszamy osobno z ketchupem na różowy sos.
W przezroczystym naczyniu układamy następująco warstwy: usmażony kurczak, cebula, połowa sosu, kukurydza, kapusta pekińska, lekko solimy, reszta sosu, papryka, korniszony, ewentualnie polewamy ketchupem.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

JadwigaL 18 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
W sobote jadlam po raz pierwszy - baaaardzoooo mi smakowalo. Nie zapisalam przepisu, ale fajnie, ze go tutaj znalazlam.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 27 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
Nie znam osoby, której ta sałatka by nie smakowała :) I podobnie jak Ty polecam przyprawę do gyrosa Prymat - próbowałam innych firm, ale są słabsze (nawet uznany Kamis). Ja od jakiegoś czasu cebuli nie daję surowej, ale zeszkloną - nadaje fajnego smaczku.1 Kto głosował? | Odpowiedz