Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna sałatka, idealna na przyjęcie- szybko znika :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1146
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1748
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14734
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1146
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 976
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1748
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14734
Składniki
Mięso należy umyć i pokroić w kostkę. Następnie smażymy, dodając olej (mięso nie może w nim pływać) i przyprawę do gyrosa ( ja dodaję 1 paczkę na dwa filety, ale zależy to od tego czy lubimy pikantne mięsko, czy łagodniejsze ). Po usmażeniu studzimy.
Kroimy w kosteczkę cebulę, paprykę, korniszony, a kapustę pekińską w mniejsze paski. Odsączamy kukurydzę. Majonez mieszamy osobno z ketchupem na różowy sos.
W przezroczystym naczyniu układamy następująco warstwy: usmażony kurczak, cebula, połowa sosu, kukurydza, kapusta pekińska, lekko solimy, reszta sosu, papryka, korniszony, ewentualnie polewamy ketchupem.
Smacznego :)