Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, doskonała na przyjęcia
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 268
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Kostki z mintaja pokroić na ćwiartki. Przygotować panierkę z mąki, otrąb z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu ziołowego, czerwonej słodkiej papryki, majeranku. Rybę opanierować i usmażyc na złoto na oleju. Ostudzić.
Sałatę lodową pokroić w drobne wiórki, dodać do niej pokrojone w kosteczkę paprykę i rzodkiewkę. Paluszki krabowe pokroić na plasterki, a łososia porwać palcami na płatki. Wszystko wymieszać ze sobą, a na wierzch wyłożyć usmażonego zimnego mintaja.
Przygotować sos. Cebulę pokroić w drobna kosteczkę i zalać na ok. 10 min. sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać cebulę z sokiem cytrynowym. Sosem najlepiej jest garnirować sałatkę dopiero na talerzach, a nie w salaterce.