Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka rybna

Sałatka rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 2109

Bardzo smaczna, doskonała na przyjęcia

Składniki

  • sałata lodowa, 1 główka
  • filet z mintaja, 4 kostki
  • paluszki krabowe parowane, 1 opakowanie
  • łosoś wędzony sałatkowy, ok. 100 g
  • rzodkiewka, 1 pęczek
  • Papryka czerwona, 1
  • czerwona cebula, 1
  • majonez, 4 łyzki
  • ketchup, 1 łyżka
  • cytryna, 1
  • mąka, 2 łyżki
  • otręby żytnie, 2 łyżki
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka rybna

Przygotowanie

  1. Kostki z mintaja pokroić na ćwiartki. Przygotować panierkę z mąki, otrąb z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu ziołowego, czerwonej słodkiej papryki, majeranku. Rybę opanierować i usmażyc na złoto na oleju. Ostudzić.

  2. Sałatę lodową pokroić w drobne wiórki, dodać do niej pokrojone w kosteczkę paprykę i rzodkiewkę. Paluszki krabowe pokroić na plasterki, a łososia porwać palcami na płatki. Wszystko wymieszać ze sobą, a na wierzch wyłożyć usmażonego zimnego mintaja.

  3. Przygotować sos. Cebulę pokroić w drobna kosteczkę i zalać na ok. 10 min. sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać cebulę z sokiem cytrynowym. Sosem najlepiej jest garnirować sałatkę dopiero na talerzach, a nie w salaterce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń