Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, doskonała na przyjęcia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4272
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1156
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 190
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2222
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4272
Składniki
Kostki z mintaja pokroić na ćwiartki. Przygotować panierkę z mąki, otrąb z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu ziołowego, czerwonej słodkiej papryki, majeranku. Rybę opanierować i usmażyc na złoto na oleju. Ostudzić.
Sałatę lodową pokroić w drobne wiórki, dodać do niej pokrojone w kosteczkę paprykę i rzodkiewkę. Paluszki krabowe pokroić na plasterki, a łososia porwać palcami na płatki. Wszystko wymieszać ze sobą, a na wierzch wyłożyć usmażonego zimnego mintaja.
Przygotować sos. Cebulę pokroić w drobna kosteczkę i zalać na ok. 10 min. sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać cebulę z sokiem cytrynowym. Sosem najlepiej jest garnirować sałatkę dopiero na talerzach, a nie w salaterce.