Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8
Dodano: 15.12.2010
Odsłon: 2108
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kostki z mintaja pokroić na ćwiartki. Przygotować panierkę z mąki, otrąb z dodatkiem przypraw: soli, pieprzu ziołowego, czerwonej słodkiej papryki, majeranku. Rybę opanierować i usmażyc na złoto na oleju. Ostudzić.
Sałatę lodową pokroić w drobne wiórki, dodać do niej pokrojone w kosteczkę paprykę i rzodkiewkę. Paluszki krabowe pokroić na plasterki, a łososia porwać palcami na płatki. Wszystko wymieszać ze sobą, a na wierzch wyłożyć usmażonego zimnego mintaja.
Przygotować sos. Cebulę pokroić w drobna kosteczkę i zalać na ok. 10 min. sokiem wyciśniętym z połowy cytryny. Majonez wymieszać z ketchupem, dodać cebulę z sokiem cytrynowym. Sosem najlepiej jest garnirować sałatkę dopiero na talerzach, a nie w salaterce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)