Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste, szybkie i pyszne ciasto dla wielbicieli dyni. A Ci którzy nie są do niej przekonani zmienią zdanie ;)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182105
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44663
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182105
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 261
Składniki
Dynię obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Ubijamy jajka z cukrem, a następnie dolewamy powoli olej. Mieszamy i przesiewamy suche składniki.
Ścieramy na dużych oczkach cukinię. Ja jej nie obieram.
Dodajemy suche składniki do masy jajecznej i delikatnie mieszamy. Wsypujemy startą cukinię oraz pokrojoną w kostkę dynię i mieszamy.
Można dodać gałki muszkatołowej, imbiru bądź cynamonu do smaku.
Do piekarnika na 40-50 min w temperaturze 180stopni. Ja korzystam z foremki " keksówki " 12x26cm