Do góry

Przekąski Przepis na:

Szaszłyki grillowe

Szaszłyki grillowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 12656

szybkie i pyszne

Składniki

  • pomidor, 2 sztuki
  • kiełbasa śląska, 2 sztuki
  • cebula, 2 sztuki
  • kabanosy, 2 sztuki
  • szczypiorek
  • natka pietruszki z torebki
  • ser żółty, 20 dag
  • mięso mielone w kulkach (przyprawione), 20 dag
  • wędlina, kilka plasterków
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szaszłyki grillowe

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w cienkie plastry. Pomidora także pokroić w cienkie plastry. Kabanosy pokroić w grubsze plasterki, tak samo kiełbasę śląską.

  2. Ser żółty zemleć na tarce o cienkich oczkach. Przygotować patyczki do szaszłyków. Na każdy patyczek nabijać po trochu każdego składnika. Nabijać na przemian. Plasterki wędliny zwijać w rulonik i także nabijać. Na koniec pozostawić ser żółty, szczypiorek i natkę pietruszki w proszku. Ułożyć szaszłyki na grillu.

  3. Posypać serem żółtym. Smażyć do momentu upieczenia się kiełbas. Na koniec wyjąć posypać natką pietruszki w proszku i posiekanym szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń