Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Latwy dodatek do kolacji, obiadu, doskonaly na przyjecia
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4101
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416140
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2792
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4101
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416140
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2792
Składniki
Marynata:oliwe, kilka listkow rozmarynu, czosnek, sol, pieprz i sok z cytryny, (najlepiej w mozdziezu)
do miski wrzucamy chleb pokrojony w kostke, mozzarelle porozrywana na kawalki, dodajemy boczek lub pancette i zalewamy marynata
Odstawiamy na ok 15-60minut
na galazki rozmarynu wsadzamy pokolei mozzarelle, chleb i pancette (na przemian)
wsadzamy na grill lub patelnie do grilowania, lub do piekarnika na najwyzsza polke i nie spuszcac z oka bo bardzo latwo jest przeoczyc moment w ktorym szaszlyki sa gotowe (jak ser sie rozpusci a chleb zbrazowi)
Podawac posypane ziolami, polane dressingiem: oliwki 5lyzek soku z cytryny i 5 lyzek oliwy, chilli, doprawiamy do smaku.
Ser mozna zastapic biala ryba np.dorszem lub panga