Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 184
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 142
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 44
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 184
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 251
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 142
Składniki
Pieczarki obieramy ze skórki, zcieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i dusimy bez dodatku tłuszczu przez około 10 min. do momentu odparowania wody.
Następnie dodajemy mrożony szpinak i stale mieszając dusimy jeszcze przez około 15 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy farsz delikatnie przestygnie dodajemy starty na tarce o średnich lub grubych oczkach ser żółty i mieszamy, do momentu dokładnego połączenia się składników.
Ciasto francuskie dzielimy na 15 jednakowych kwadracików. Każdy smarujemy farszem, zwijamy w rulonik i dekorujemy roztrzepanym jajkiem.
Smacznego!