Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 128
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1065
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 128
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1065
Składniki
Pieczarki obieramy ze skórki, zcieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i dusimy bez dodatku tłuszczu przez około 10 min. do momentu odparowania wody.
Następnie dodajemy mrożony szpinak i stale mieszając dusimy jeszcze przez około 15 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy farsz delikatnie przestygnie dodajemy starty na tarce o średnich lub grubych oczkach ser żółty i mieszamy, do momentu dokładnego połączenia się składników.
Ciasto francuskie dzielimy na 15 jednakowych kwadracików. Każdy smarujemy farszem, zwijamy w rulonik i dekorujemy roztrzepanym jajkiem.
Smacznego!