Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 258
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1091
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 258
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1091
Składniki
Pieczarki obieramy ze skórki, zcieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i dusimy bez dodatku tłuszczu przez około 10 min. do momentu odparowania wody.
Następnie dodajemy mrożony szpinak i stale mieszając dusimy jeszcze przez około 15 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy farsz delikatnie przestygnie dodajemy starty na tarce o średnich lub grubych oczkach ser żółty i mieszamy, do momentu dokładnego połączenia się składników.
Ciasto francuskie dzielimy na 15 jednakowych kwadracików. Każdy smarujemy farszem, zwijamy w rulonik i dekorujemy roztrzepanym jajkiem.
Smacznego!