Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69000
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 69000
Składniki
Pieczarki obieramy ze skórki, zcieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i dusimy bez dodatku tłuszczu przez około 10 min. do momentu odparowania wody.
Następnie dodajemy mrożony szpinak i stale mieszając dusimy jeszcze przez około 15 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy farsz delikatnie przestygnie dodajemy starty na tarce o średnich lub grubych oczkach ser żółty i mieszamy, do momentu dokładnego połączenia się składników.
Ciasto francuskie dzielimy na 15 jednakowych kwadracików. Każdy smarujemy farszem, zwijamy w rulonik i dekorujemy roztrzepanym jajkiem.
Smacznego!