Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 65
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 72
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 376
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2588
Składniki
Pieczarki obieramy ze skórki, zcieramy na tarce o grubych oczkach, solimy i dusimy bez dodatku tłuszczu przez około 10 min. do momentu odparowania wody.
Następnie dodajemy mrożony szpinak i stale mieszając dusimy jeszcze przez około 15 minut. Pod koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy farsz delikatnie przestygnie dodajemy starty na tarce o średnich lub grubych oczkach ser żółty i mieszamy, do momentu dokładnego połączenia się składników.
Ciasto francuskie dzielimy na 15 jednakowych kwadracików. Każdy smarujemy farszem, zwijamy w rulonik i dekorujemy roztrzepanym jajkiem.
Smacznego!