Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarteletki z farszem z cebuli, szynki i sera, ozdobione gałązkami natki pietruszki to doskonała przekąska do piwa lub wina.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9808
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2447
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1599
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 581
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3743
Składniki
Mąkę szybko zagnieść z masłem, jajkiem i wodą, uformować kulę, przykryć i stawić na dwie godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkować, podsypując mąką, wyłożyć nim foremki o średnicy 10cm. Piec 15 min w temp. 220C
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju; wyjąć, odstawić do ostygnięcia. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem.
Tarteletki napełniać na zmianę cebulą, szynką, serem. RADA: Jeśli przygotujemy tarteletki, wcześniej należy je podgrzać przed podaniem, gdyż tylko w ten sposób wydobędziemy ich smak i prawidłową konsystencję żółtego sera.