Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4382
Dodano: 01.03.2008
Odsłon: 663
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Mąkę szybko zagnieść z masłem, jajkiem i wodą, uformować kulę, przykryć i stawić na dwie godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkować, podsypując mąką, wyłożyć nim foremki o średnicy 10cm. Piec 15 min w temp. 220C
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju; wyjąć, odstawić do ostygnięcia. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem.
Tarteletki napełniać na zmianę cebulą, szynką, serem. RADA: Jeśli przygotujemy tarteletki, wcześniej należy je podgrzać przed podaniem, gdyż tylko w ten sposób wydobędziemy ich smak i prawidłową konsystencję żółtego sera.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

agulam22 04 maja 2008Zgłoś do usunięcia
wiesz to twoj problem-jak nie lubisz szynki to nie znaczy ze fuj!!!!!!!!!!a przepis super i smakuje to wspaniale
wiem bo zrobilam a nie tylko po skladnikach ocenila!!!!!!!m
0 Kto głosował? | Odpowiedz