Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarteletki z farszem z cebuli, szynki i sera, ozdobione gałązkami natki pietruszki to doskonała przekąska do piwa lub wina.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 194
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 74
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 104
Składniki
Mąkę szybko zagnieść z masłem, jajkiem i wodą, uformować kulę, przykryć i stawić na dwie godziny do lodówki.
Ciasto rozwałkować, podsypując mąką, wyłożyć nim foremki o średnicy 10cm. Piec 15 min w temp. 220C
Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na oleju; wyjąć, odstawić do ostygnięcia. Jajka wymieszać ze śmietaną, solą i pieprzem.
Tarteletki napełniać na zmianę cebulą, szynką, serem. RADA: Jeśli przygotujemy tarteletki, wcześniej należy je podgrzać przed podaniem, gdyż tylko w ten sposób wydobędziemy ich smak i prawidłową konsystencję żółtego sera.