Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem zwolenniczką tart w wydaniu na słodko. Jednak od czasu do czasu nie zaszkodzi popróbować.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2142
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 102
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 176
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2142
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 102
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 181
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 176
Składniki
Po 30 minutach przygotowane ciasto należy rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do tem. 180 stopni. przez ok 20 minut.
Śliwki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Posypujemy je cukrem. Po upieczeniu tarteletek śliwki układamy na cieście. I odstawiamy do ciepłego piekarnika na ok 15 minut.
Na końcu posypujemy cynamonem i odrobina cukru pudru.
Smacznego :)