Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem zwolenniczką tart w wydaniu na słodko. Jednak od czasu do czasu nie zaszkodzi popróbować.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119221
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8915
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3033
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119221
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8915
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3217
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 3033
Składniki
Po 30 minutach przygotowane ciasto należy rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do tem. 180 stopni. przez ok 20 minut.
Śliwki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Posypujemy je cukrem. Po upieczeniu tarteletek śliwki układamy na cieście. I odstawiamy do ciepłego piekarnika na ok 15 minut.
Na końcu posypujemy cynamonem i odrobina cukru pudru.
Smacznego :)