Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem zwolenniczką tart w wydaniu na słodko. Jednak od czasu do czasu nie zaszkodzi popróbować.
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1678
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 251
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 566
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 1678
Pyszne naleśniki z farszem jak na pierogi ruskie. Jeśli nie chce Wam się lepi...
Odsłon: 251
Delikatne tortellini, aromatyczny boczek, pyszne warzywa, tworzą symfonię smaku.
Odsłon: 566
Składniki
Po 30 minutach przygotowane ciasto należy rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do tem. 180 stopni. przez ok 20 minut.
Śliwki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Posypujemy je cukrem. Po upieczeniu tarteletek śliwki układamy na cieście. I odstawiamy do ciepłego piekarnika na ok 15 minut.
Na końcu posypujemy cynamonem i odrobina cukru pudru.
Smacznego :)