Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie jestem zwolenniczką tart w wydaniu na słodko. Jednak od czasu do czasu nie zaszkodzi popróbować.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1858
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5660
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5635
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1858
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5660
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5635
Składniki
Po 30 minutach przygotowane ciasto należy rozwałkować i wyłożyć nim foremki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do tem. 180 stopni. przez ok 20 minut.
Śliwki myjemy, kroimy na pół, wyjmujemy pestki. Posypujemy je cukrem. Po upieczeniu tarteletek śliwki układamy na cieście. I odstawiamy do ciepłego piekarnika na ok 15 minut.
Na końcu posypujemy cynamonem i odrobina cukru pudru.
Smacznego :)