Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Kroimy tofu na plastry o grubości ok 5mm. Najlepiej użyć tofu wędzonego ew. marynowanego. Tofu naturalne ma bardzo słaby smak i należy je bardzo długo(kilka godzin) trzymać w marynacie. Przygotowujemy prostą marynatę z sosu sojowego, curry oraz oleju. Obtaczamy plastry w marynacie i czekamy ok 30 min.
Jajko roztrzepujemy z solą, pieprzem i odrobiną curry. Panierujemy plastry tofu w mące, jajku, i na koniec w bułce tartej. Smażymy ok 2 min z każdej strony, na złoty kolor. Smacznego!