Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47746
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165608
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 397
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47746
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165608
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 397
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 101
Składniki
Kroimy tofu na plastry o grubości ok 5mm. Najlepiej użyć tofu wędzonego ew. marynowanego. Tofu naturalne ma bardzo słaby smak i należy je bardzo długo(kilka godzin) trzymać w marynacie. Przygotowujemy prostą marynatę z sosu sojowego, curry oraz oleju. Obtaczamy plastry w marynacie i czekamy ok 30 min.
Jajko roztrzepujemy z solą, pieprzem i odrobiną curry. Panierujemy plastry tofu w mące, jajku, i na koniec w bułce tartej. Smażymy ok 2 min z każdej strony, na złoty kolor. Smacznego!