Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1270
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 998
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4624
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1270
Składniki
Kroimy tofu na plastry o grubości ok 5mm. Najlepiej użyć tofu wędzonego ew. marynowanego. Tofu naturalne ma bardzo słaby smak i należy je bardzo długo(kilka godzin) trzymać w marynacie. Przygotowujemy prostą marynatę z sosu sojowego, curry oraz oleju. Obtaczamy plastry w marynacie i czekamy ok 30 min.
Jajko roztrzepujemy z solą, pieprzem i odrobiną curry. Panierujemy plastry tofu w mące, jajku, i na koniec w bułce tartej. Smażymy ok 2 min z każdej strony, na złoty kolor. Smacznego!