Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4894
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45098
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 680
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 307
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5118
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4894
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45098
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 680
Składniki
Kroimy tofu na plastry o grubości ok 5mm. Najlepiej użyć tofu wędzonego ew. marynowanego. Tofu naturalne ma bardzo słaby smak i należy je bardzo długo(kilka godzin) trzymać w marynacie. Przygotowujemy prostą marynatę z sosu sojowego, curry oraz oleju. Obtaczamy plastry w marynacie i czekamy ok 30 min.
Jajko roztrzepujemy z solą, pieprzem i odrobiną curry. Panierujemy plastry tofu w mące, jajku, i na koniec w bułce tartej. Smażymy ok 2 min z każdej strony, na złoty kolor. Smacznego!