Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 20
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 202
Składniki
Kroimy tofu na plastry o grubości ok 5mm. Najlepiej użyć tofu wędzonego ew. marynowanego. Tofu naturalne ma bardzo słaby smak i należy je bardzo długo(kilka godzin) trzymać w marynacie. Przygotowujemy prostą marynatę z sosu sojowego, curry oraz oleju. Obtaczamy plastry w marynacie i czekamy ok 30 min.
Jajko roztrzepujemy z solą, pieprzem i odrobiną curry. Panierujemy plastry tofu w mące, jajku, i na koniec w bułce tartej. Smażymy ok 2 min z każdej strony, na złoty kolor. Smacznego!