Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna mieszanka smaków warzywnych:)
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 745
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21875
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 253
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 745
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21875
Składniki
Na blaszkę położyć kromki chleba tostowego, przełożyć pastą twarogową, którą wykonujemy z twarogu, ogóreczków pokrojonych w kosteczkę, cebuli pokrojonej w kosteczkę, doprawionej czosnkiem, pieprzem czosnkowym, solą, pieprzem. Na nią kładziemy kolejne kromki (system cegły), na nich rozsmarować pastę pomidorowo – paprykową, którą robimy z wymieszanych pasztetów, do tego kroimy w kosteczkę paprykę konserwową, dodajemy pomidorki z czosnkiem i oregano i ostry sos chilli, doprawiamy do smaku. Na nią znów kromeczki. Wierzch torciku posmarować pastą, która została. Całość wkładamy na noc do lodówki.
Przed podaniem wierzch i boki smarujemy majonezem. A dekoracja według inwencji i smaków.