Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna mieszanka smaków warzywnych:)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1609
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10092
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1609
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1201107
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 10092
Składniki
Na blaszkę położyć kromki chleba tostowego, przełożyć pastą twarogową, którą wykonujemy z twarogu, ogóreczków pokrojonych w kosteczkę, cebuli pokrojonej w kosteczkę, doprawionej czosnkiem, pieprzem czosnkowym, solą, pieprzem. Na nią kładziemy kolejne kromki (system cegły), na nich rozsmarować pastę pomidorowo – paprykową, którą robimy z wymieszanych pasztetów, do tego kroimy w kosteczkę paprykę konserwową, dodajemy pomidorki z czosnkiem i oregano i ostry sos chilli, doprawiamy do smaku. Na nią znów kromeczki. Wierzch torciku posmarować pastą, która została. Całość wkładamy na noc do lodówki.
Przed podaniem wierzch i boki smarujemy majonezem. A dekoracja według inwencji i smaków.