Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna mieszanka smaków warzywnych:)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182100
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 251
Składniki
Na blaszkę położyć kromki chleba tostowego, przełożyć pastą twarogową, którą wykonujemy z twarogu, ogóreczków pokrojonych w kosteczkę, cebuli pokrojonej w kosteczkę, doprawionej czosnkiem, pieprzem czosnkowym, solą, pieprzem. Na nią kładziemy kolejne kromki (system cegły), na nich rozsmarować pastę pomidorowo – paprykową, którą robimy z wymieszanych pasztetów, do tego kroimy w kosteczkę paprykę konserwową, dodajemy pomidorki z czosnkiem i oregano i ostry sos chilli, doprawiamy do smaku. Na nią znów kromeczki. Wierzch torciku posmarować pastą, która została. Całość wkładamy na noc do lodówki.
Przed podaniem wierzch i boki smarujemy majonezem. A dekoracja według inwencji i smaków.