Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne mielone wcale nie muszą smakować zawsze tak samo. Można je trochę odmienić... :) Dodatkowy plus tych mielonych - mogą być daniem głównym,jeśli je podamy z ziemniakami z wody i lekką surówką,lub przystawką (zakąską),jeżeli ułożymy je na grzankach z bagietki i zielonej sałacie.
Składniki
Mięso,dwie łyżki tartej bułki,miód,musztardę i przyprawy dokładnie wymieszać z jajkiem. Odstawić na 1 godz. w temp. pokojowej. Brokuły ugotować na półmiękko w osolonej wodzie (jeśli używamy mrożonych gotować bardzo krótko),mozarelle pokroić w niewielkie,równe kawałki (18 szt.). Z mięsa,mokrymi rękami uformować 18 okrągłych kotletów,nadziewając je brokułami i kawałkami mozarelli. Obtoczyć w pozostałej bułce tartej. Smażyć kotleciki na średnim ogniu,rumieniąc z każdej strony. Podawać na gorąco. Dodatki jak w opisie. Życzę smacznego! :)))
Przepisy Przekąski
Przekąski
Szparagi w cieście francuskim
Przekąski
Szybka przekąska z tortilli
Przekąski
Grillowana mozzarella z dżemem malinowym
Przekąski
Grillowany camembert z sosem na bazie czerwonego wina i dżemu z owoców leśnych
Szparagi w cieście francuskim
Maj to miesiąc szparagów. Uwielbiam wiosnę między innymi dlatego, że obfituje...
Odsłon: 14
Szybka przekąska z tortilli
Szybka i smaczna przekąska z tortilli z dodatkiem serka kanapowego , szynki o...
Odsłon: 748