Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tuńczyk - dwie wersje jeden przepis
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 540
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4000
Składniki
Marchew ugotować na parze lub w krótkiej wodzie na pół twardo. Można użyć oczywiście świeżej.
Seler pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzećna tarce o grubych oczkach.
Wszystko wymieszać z majonezem tak, żeby się tylko zlepiło; dodać sól i pieprz.
Podawać w dwóch wersjach:jako sałatkę z opiekaną bułeczką (wtedy można dodać więcej majonezu) lub jako przekąskę: nakładać sałatkę na kromki bułki lub bagietki i zapiekać na lekko złoty kolor.