Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tuńczyk - dwie wersje jeden przepis
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Marchew ugotować na parze lub w krótkiej wodzie na pół twardo. Można użyć oczywiście świeżej.
Seler pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzećna tarce o grubych oczkach.
Wszystko wymieszać z majonezem tak, żeby się tylko zlepiło; dodać sól i pieprz.
Podawać w dwóch wersjach:jako sałatkę z opiekaną bułeczką (wtedy można dodać więcej majonezu) lub jako przekąskę: nakładać sałatkę na kromki bułki lub bagietki i zapiekać na lekko złoty kolor.