Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tuńczyk - dwie wersje jeden przepis
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8427
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 514
Składniki
Marchew ugotować na parze lub w krótkiej wodzie na pół twardo. Można użyć oczywiście świeżej.
Seler pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzećna tarce o grubych oczkach.
Wszystko wymieszać z majonezem tak, żeby się tylko zlepiło; dodać sól i pieprz.
Podawać w dwóch wersjach:jako sałatkę z opiekaną bułeczką (wtedy można dodać więcej majonezu) lub jako przekąskę: nakładać sałatkę na kromki bułki lub bagietki i zapiekać na lekko złoty kolor.