Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koperty są rewelacyjnym dodatkiem do barszczu. Jeśli zostaną z obiadu - można je zjeść na zimno na kolację.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4612
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 882
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8328
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13156
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 472
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 147
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4612
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 882
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8328
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13156
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 472
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 147
Składniki
Marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Na oleju podsmażamy kolejno: pieczarki, cebulę, po czym po dłuższej chwili dodajemy marchewkę. Gotowy farsz doprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy do wystygnięcia. Żółty ser ścieramy i dodajemy z kukurydzą do zimnego farszu. Całość mieszamy.
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem z mąką. Wlewamy wystudzoną margarynę. Dodajemy jajko, sól i wyrabiamy ciasto - możliwie jak najgładsze. Odstawiamy na minutę, po czym rozwałkowujemy i kroimy w spore kwadraty.
Na kwadraty nakładamy farsz. Rogi składamy do środka, by utworzyć kształt koperty. Jeżeli ciasto nie chce trzymać się na górze - wbijamy wykałaczkę.
Na blasze rozsmarowujemy olej (możemy upiec koperty na specjalnym papierze). Układamy koperty. Każdą smarujemy jajkiem. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach.