Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koperty są rewelacyjnym dodatkiem do barszczu. Jeśli zostaną z obiadu - można je zjeść na zimno na kolację.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1375
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3549
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1375
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1074
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 190
Składniki
Marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Na oleju podsmażamy kolejno: pieczarki, cebulę, po czym po dłuższej chwili dodajemy marchewkę. Gotowy farsz doprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy do wystygnięcia. Żółty ser ścieramy i dodajemy z kukurydzą do zimnego farszu. Całość mieszamy.
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem z mąką. Wlewamy wystudzoną margarynę. Dodajemy jajko, sól i wyrabiamy ciasto - możliwie jak najgładsze. Odstawiamy na minutę, po czym rozwałkowujemy i kroimy w spore kwadraty.
Na kwadraty nakładamy farsz. Rogi składamy do środka, by utworzyć kształt koperty. Jeżeli ciasto nie chce trzymać się na górze - wbijamy wykałaczkę.
Na blasze rozsmarowujemy olej (możemy upiec koperty na specjalnym papierze). Układamy koperty. Każdą smarujemy jajkiem. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach.