Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koperty są rewelacyjnym dodatkiem do barszczu. Jeśli zostaną z obiadu - można je zjeść na zimno na kolację.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 69
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 279
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 59
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 69
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1337
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 279
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 59
Składniki
Marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno siekamy. Na oleju podsmażamy kolejno: pieczarki, cebulę, po czym po dłuższej chwili dodajemy marchewkę. Gotowy farsz doprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy do wystygnięcia. Żółty ser ścieramy i dodajemy z kukurydzą do zimnego farszu. Całość mieszamy.
Margarynę roztapiamy i odstawiamy do wystygnięcia. Twaróg rozgniatamy widelcem z mąką. Wlewamy wystudzoną margarynę. Dodajemy jajko, sól i wyrabiamy ciasto - możliwie jak najgładsze. Odstawiamy na minutę, po czym rozwałkowujemy i kroimy w spore kwadraty.
Na kwadraty nakładamy farsz. Rogi składamy do środka, by utworzyć kształt koperty. Jeżeli ciasto nie chce trzymać się na górze - wbijamy wykałaczkę.
Na blasze rozsmarowujemy olej (możemy upiec koperty na specjalnym papierze). Układamy koperty. Każdą smarujemy jajkiem. Pieczemy pół godziny w 180 stopniach.