Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 39
Dodano: 04.01.2019
Odsłon: 7853
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - grube oczka. Dodajemy przyprawy i mieszamy.
Na patelni wylewamy olej, tak aby dobrze pokrył cale dno, rozgrzewamy. Łyżką nakładamy porcje ziemniaków, rozpłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia ( około 3 mi ). Przewracamy na drugą stronę. Usmażone placki wykładamy na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu.
Propozycja podanie:
kleks śmietany, koper ( wtedy placki będą już wegetariańskie )
gulasz warzywny
gulasz mięsny ( danie mięsne )
sos pomidorowy
cukier
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 04 stycznia 2019Zgłoś do usunięcia
Trzeba będzie wypróbować ten przepis, bo placki ziemniaczane robione na wiele sposobów zawsze są pyszne.1 Kto głosował? | Odpowiedz