Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste, fantastycznie chrupiące placki ziemniaczane. W mojej wersji sa tak proste i nie wymagają dodatku jaja ani męki. Gwarantuje, że kto pierwszy raz spróbuje już nie powróci do tradycyjnej wersji placków ziemniaczanych
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3989
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3989
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415627
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2640
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - grube oczka. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Na patelni wylewamy olej, tak aby dobrze pokrył cale dno, rozgrzewamy. Łyżką nakładamy porcje ziemniaków, rozpłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia ( około 3 mi ). Przewracamy na drugą stronę. Usmażone placki wykładamy na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu.
Propozycja podanie: kleks śmietany, koper ( wtedy placki będą już wegetariańskie ) gulasz warzywny gulasz mięsny ( danie mięsne ) sos pomidorowy cukier