Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste, fantastycznie chrupiące placki ziemniaczane. W mojej wersji sa tak proste i nie wymagają dodatku jaja ani męki. Gwarantuje, że kto pierwszy raz spróbuje już nie powróci do tradycyjnej wersji placków ziemniaczanych
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 881
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 881
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 812
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 279
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - grube oczka. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Na patelni wylewamy olej, tak aby dobrze pokrył cale dno, rozgrzewamy. Łyżką nakładamy porcje ziemniaków, rozpłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia ( około 3 mi ). Przewracamy na drugą stronę. Usmażone placki wykładamy na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu.
Propozycja podanie: kleks śmietany, koper ( wtedy placki będą już wegetariańskie ) gulasz warzywny gulasz mięsny ( danie mięsne ) sos pomidorowy cukier