Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykle proste, fantastycznie chrupiące placki ziemniaczane. W mojej wersji sa tak proste i nie wymagają dodatku jaja ani męki. Gwarantuje, że kto pierwszy raz spróbuje już nie powróci do tradycyjnej wersji placków ziemniaczanych
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 872
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1564
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 872
Składniki
Ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce - grube oczka. Dodajemy przyprawy i mieszamy. Na patelni wylewamy olej, tak aby dobrze pokrył cale dno, rozgrzewamy. Łyżką nakładamy porcje ziemniaków, rozpłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu do zrumienienia ( około 3 mi ). Przewracamy na drugą stronę. Usmażone placki wykładamy na talerz przykryty ręcznikiem papierowym, aby ten wchłonął nadmiar tłuszczu.
Propozycja podanie: kleks śmietany, koper ( wtedy placki będą już wegetariańskie ) gulasz warzywny gulasz mięsny ( danie mięsne ) sos pomidorowy cukier