Spotkania z ludźmi to coś wspaniałego. Szczególnie w karnawale,podczas imienin ,urodzin itd... Domówki mają to do siebie, że po jakimś czasie goście czują się "jak u siebie w domu". Jako gospodarze powinniśmy podać coś "na jeden kęs" i w sam raz "do ręki". Przygotowanie wszystkiego nie powinno nam zabrać dużo czasu i powinno być dla nas prawdziwą przyjemnością.
Wyśmienite koreczki na waflach ryżowych
Składniki
- wafle ryżowe slim kilka
- świeży ogórek 1/2 szt.
- ser pleśniowy u mnie z niebieską pleśnią opakowanie
- ser strzępiony np.morski, edamski kilka plastrów
- ser śmietankowy naturalny lub czosnkowy do posmarowania wafli i "przyklejenia" składników- kilka łyżek
- chipsy z salami-opakowanie
- oliwki, u mnie zielone, ale można użyć i zielonych i czarnych-ile koreczków-tyle oliwek
- kilka listków bazylii
Składniki
- wafle ryżowe slim kilka
- świeży ogórek 1/2 szt.
- ser pleśniowy u mnie z niebieską pleśnią opakowanie
- ser strzępiony np.morski, edamski kilka plastrów
- ser śmietankowy naturalny lub czosnkowy do posmarowania wafli i "przyklejenia" składników- kilka łyżek
- chipsy z salami-opakowanie
- oliwki, u mnie zielone, ale można użyć i zielonych i czarnych-ile koreczków-tyle oliwek
- kilka listków bazylii

Etapy przygotowania
Każdy wafel ryżowy pokrój na cztery, powstaną trójkąciki. Ważne, aby wafle były typu slim, bo grube wafle nie będą prezentowały się ładnie i koreczek nie będzie już "na raz". Każdy wafelek posmaruj serkiem śmietankowym i przylep do niego salami chips.

Ogórek pokrój w cienkie plasterki, a każdy plasterek na pół. Przyklej obok salami na serku. Następnie nabij na wykałaczkę oliwkę, listek bazylii i jeden z przygotowanych wcześniej kawałeczków sera. Uzupełnij koreczek i postępuj tak ,aż zapełnisz całą deskę lub półmisek.

SMACZNEGO!

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 88

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17840
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 463
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5472

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2851
Ostatnio komentowane przepisy

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 88

Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17840
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 463
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 5472

Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2851



Składniki
- wafle ryżowe slim kilka
- świeży ogórek 1/2 szt.
- ser pleśniowy u mnie z niebieską pleśnią opakowanie
- ser strzępiony np.morski, edamski kilka plastrów
- ser śmietankowy naturalny lub czosnkowy do posmarowania wafli i "przyklejenia" składników- kilka łyżek
- chipsy z salami-opakowanie
- oliwki, u mnie zielone, ale można użyć i zielonych i czarnych-ile koreczków-tyle oliwek
- kilka listków bazylii
Każdy wafel ryżowy pokrój na cztery, powstaną trójkąciki. Ważne, aby wafle były typu slim, bo grube wafle nie będą prezentowały się ładnie i koreczek nie będzie już "na raz". Każdy wafelek posmaruj serkiem śmietankowym i przylep do niego salami chips.
Ogórek pokrój w cienkie plasterki, a każdy plasterek na pół. Przyklej obok salami na serku. Następnie nabij na wykałaczkę oliwkę, listek bazylii i jeden z przygotowanych wcześniej kawałeczków sera. Uzupełnij koreczek i postępuj tak ,aż zapełnisz całą deskę lub półmisek.
SMACZNEGO!
warto zapamiętać :)
Taką przekąskę, to ja rozumiem. Super składniki, świetnie się prezentuje, a zawartość deski znika w mig, pycha :)