Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnące ziołami i pomidorami muffiny
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12144
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4477
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12144
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6891
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5646
Składniki
Cebulę drobno poszatkować, podsmażyć na łyżce oleju, pod koniec dodać drobno pokrojone suszone pomidory. Chwilę poddusić odstawić do wystygnięcia.
Z drożdży, łyżeczki cukru, łyżki mąki i odrobiny mleka zrobić rozczyn. Wymieszać obydwie mąki, dodać sól (ok łyżeczki) i zioła (wg uznania). Jajko roztrzepać z letnim mlekiem i olejem (ja użyłam aromatycznego oleju z pomidorów suszonych), dodać wyrośnięty rozczyn i połączyć z suchymi składnikami. Całość dokładnie wymieszać dodając przestudzoną cebulkę z pomidorami.
Nakładać ciasto 2 łyżkami do foremek do 2/3 wysokości (ciasto ma konsystencję lekko lejącą). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni, podkręcić temperaturę do ok 180 stopni (w tym czasie ciasto zacznie rosnąć) i piec ok 30 min. SMACZNEGO