Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie, które nauczyłam się robić we Włoszech, bardzo proste, mało pracochłonne ale bardzo bardzo smaczne ! Polecam wszystkim gorąco !!! :)
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Umyte Cukinie przeciąć na pół - podłużnie i dość głęboko ponacinać (najlepiej w krateczkę). Osolić tak przygotowane połówki (wg mnie lepiej smakują więcej posolone) i włożyć do piekarnika na 40 minut na 180 stopni C. Następnie trzeba przygotować plasterki masła i ponakładać je na gorącą cukinie i obficie posypać cukinie tartym parmezanem. Następnie włożyć cukinie z powrotem do gorącego piekarnika (również na 180 stopni C) Piec, aż parmezan się zarumieni (ok 5 minut). Gotowe. Smacznego !!! :)