Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 3
Dodano: 22.07.2008
Odsłon: 1766
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Umyte Cukinie przeciąć na pół - podłużnie i dość głęboko ponacinać (najlepiej w krateczkę). Osolić tak przygotowane połówki (wg mnie lepiej smakują więcej posolone) i włożyć do piekarnika na 40 minut na 180 stopni C. Następnie trzeba przygotować plasterki masła i ponakładać je na gorącą cukinie i obficie posypać cukinie tartym parmezanem. Następnie włożyć cukinie z powrotem do gorącego piekarnika (również na 180 stopni C) Piec, aż parmezan się zarumieni (ok 5 minut). Gotowe. Smacznego !!! :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

amber 06 sierpnia 2008Zgłoś do usunięcia
ok czekam na opinie: pycha czy mało pycha a może fuj ?? hehe dajcie znać czy Wam smakuje !0 Kto głosował? | Odpowiedz

magda111 05 sierpnia 2008Zgłoś do usunięcia
jutro to to zrobie, musi byc pycha0 Kto głosował? | Odpowiedz