Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie pyszne, nietłuste i w miarę tanie
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 211
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie jak na przepisie na opakowaniu.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plasterki, udusić, pod koniec duszenia posolić.
Paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę.
Ser zetrzeć na tarce
Ryż i pieczarki połączyć z papryką, ogórkami i połową sera, dodać pieprz. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać resztą sera, wstawić do mikrofali lub piekarnika na kilka minut (do rozpuszczenia sera)