Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 228
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 66
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 228
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2839
Składniki
Gotujemy makaron, tak by byl na wpol twardy (all dente), Wode solimy i dodajemy oleju aby makaron nie skleil sie
Gotujemy brokule na osolonej wodzie
Po ugotowaniu obydwu skladnikow odesadzamy i przesypujemy do miski dokladnie mieszajac
Przygotowujemy sos. Na patelni z oliwa dusimy drobno posiekana cebulke do momentu kiedy bedzie odpowiednio miekka. Dodajemy smietane, oregano, bazylie sol i pieprz wedle uznania. Kiedy smietana "zagotuje sie" przelewamy sos do miski i dokladnie wszystko mieszkamy
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury ok 180 stopni
Calosc wykladamy do naczynia zaroodpornego.
Na tarce scieramy zloty ser i posypujemy nim wierzch zapiekany
Naczynie zaroodporne wstawiamy do uprzednio nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 30 minut bo momentu az ser zacznie sie ladnie rumienic
Po uplywie ok.30 minut wyjmujemy z piekarnika nasza zapiekanke i czekamy az lekko wystygnie i zwiaze.
SMACZNEGO ! :)