Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to miła odmiana do obiadu. Trzeba troszkę wiecej czasu im poświęcić ale dla tego efektu naprawdę warto!!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4548
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417937
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4548
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 417937
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Przeielic lub bardzo dobrze zgnieśc ja na puree. Wymieszać z żółtkami, solą,masłem i gałka. Zrobić ciasto parzone: wodę zagotuj z masłem i solą. zmniejsz ogień i wsypuj mąkę mieszając. Gotuj na małym ogniu aż ciasto zacznie odstawać od garnka.
Zdejmij z ognia i wbijaj po 1 jajku cały czas mieszając. Połącz obie masy, z której wyrabiaj kulki. Panieruj je w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smaż w głebokim tłuszczu. Smacznego!!