Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0
Dodano: 15.02.2010
Odsłon: 1294
5-6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Przeielic lub bardzo dobrze zgnieśc ja na puree. Wymieszać z żółtkami, solą,masłem i gałka. Zrobić ciasto parzone: wodę zagotuj z masłem i solą. zmniejsz ogień i wsypuj mąkę mieszając. Gotuj na małym ogniu aż ciasto zacznie odstawać od garnka.
Zdejmij z ognia i wbijaj po 1 jajku cały czas mieszając. Połącz obie masy, z której wyrabiaj kulki. Panieruj je w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smaż w głebokim tłuszczu. Smacznego!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Gutka 15 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Jeśli dobrze pamietam to takie ptysiowe ,leciutke jak puch ,kruche z wierzchu przepyszne kuleczki:. Dzieki za przypomnienie przepisu :).0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 15 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
brzmi ciekawie szkoda że nie ma zdjęcia0 Kto głosował? | Odpowiedz