Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to miła odmiana do obiadu. Trzeba troszkę wiecej czasu im poświęcić ale dla tego efektu naprawdę warto!!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 76
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 76
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2371
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Przeielic lub bardzo dobrze zgnieśc ja na puree. Wymieszać z żółtkami, solą,masłem i gałka. Zrobić ciasto parzone: wodę zagotuj z masłem i solą. zmniejsz ogień i wsypuj mąkę mieszając. Gotuj na małym ogniu aż ciasto zacznie odstawać od garnka.
Zdejmij z ognia i wbijaj po 1 jajku cały czas mieszając. Połącz obie masy, z której wyrabiaj kulki. Panieruj je w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smaż w głebokim tłuszczu. Smacznego!!