Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, bogata i sycąca zupa.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11855
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16071
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11855
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16071
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5093
Składniki
Marchew i ziemniaki kroimy w kosteczke zalewamy wodą ok 4-5 dużych szklanek, gotujemy. W tym czasie kroimy naszego pora w paseczki ( białą część) i przesmażamy na maśle i oleju, pod koniec smażenia dodajemy zmiażdżony czosnek. Posypujemy pieprzem ziolowym.
Do gotujących się warzyw wrzucamy pokrojoną w mniejsze części fasolę i pora; możemy również dodać kostki rosołowe jesli nie mamy wywaru, ja niestety nie miałam i dodałam dwie plynne kostki z Knorra- jedną z kurczaka a drugą z wolowiny. Gotujemy całość jeszcze 7-10min. zdejmujemy z ognia zalewamy śmietaną i blendujemy na gładki krem.
Całość posypujemy natka pietruszki. Podajemy z grzankami, możemy odekorować mala ilościa jogurtu naturalnego bądź greckiego ( ja uzyłam tego drugiego). Życzę smacznego!