Do góry

Przetwory Przepis na:

Adżika

Adżika

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 4969

pasta, przecier pomidorowo-paprykowy na ostro, pikantna

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Adżika

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa i jabłka myjemy, obieramy czosnek i cebulę oraz marchew. Pomidory i jabłka zostawiamy ze skórką. Z jabłek i czerwonej słodkiej papryki wyjmujemy gniazda nasienne. Natomiast papryczki chili zostawiamy w całości!

  2. Wszystkie warzywa i jabłka mielimy w maszynce do mięsa i wrzucamy do gara(pomidory w całości i ze skórką). Pomidory można drobno pokroić lub zblendować.

  3. Wszystko dusimy od zagotowania ok 3 godzin.
    Pod koniec dodajemy cukier, olej i sól. Jeśli ktoś woli jednolitą masę to ją blendujemy lub miksujemy. Ja zostawiam tak jak jest w kawałeczkach, jako przecier!

  4. Gorącą masą napełniamy słoiki i odwracamy do góry dnem, do wystudzenia.

  5. Używamy w zimie jako dodatek do różnych potraw, mięs, wędlin itp.
    Na zdrowie i smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń