Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta, przecier pomidorowo-paprykowy na ostro, pikantna
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1801
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1801
Składniki
Wszystkie warzywa i jabłka myjemy, obieramy czosnek i cebulę oraz marchew. Pomidory i jabłka zostawiamy ze skórką. Z jabłek i czerwonej słodkiej papryki wyjmujemy gniazda nasienne. Natomiast papryczki chili zostawiamy w całości!
Wszystkie warzywa i jabłka mielimy w maszynce do mięsa i wrzucamy do gara(pomidory w całości i ze skórką). Pomidory można drobno pokroić lub zblendować.
Wszystko dusimy od zagotowania ok 3 godzin. Pod koniec dodajemy cukier, olej i sól. Jeśli ktoś woli jednolitą masę to ją blendujemy lub miksujemy. Ja zostawiam tak jak jest w kawałeczkach, jako przecier!
Gorącą masą napełniamy słoiki i odwracamy do góry dnem, do wystudzenia.
Używamy w zimie jako dodatek do różnych potraw, mięs, wędlin itp. Na zdrowie i smacznego!