Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta, przecier pomidorowo-paprykowy na ostro, pikantna
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1156
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4808
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1451
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1156
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4808
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1451
Składniki
Wszystkie warzywa i jabłka myjemy, obieramy czosnek i cebulę oraz marchew. Pomidory i jabłka zostawiamy ze skórką. Z jabłek i czerwonej słodkiej papryki wyjmujemy gniazda nasienne. Natomiast papryczki chili zostawiamy w całości!
Wszystkie warzywa i jabłka mielimy w maszynce do mięsa i wrzucamy do gara(pomidory w całości i ze skórką). Pomidory można drobno pokroić lub zblendować.
Wszystko dusimy od zagotowania ok 3 godzin. Pod koniec dodajemy cukier, olej i sól. Jeśli ktoś woli jednolitą masę to ją blendujemy lub miksujemy. Ja zostawiam tak jak jest w kawałeczkach, jako przecier!
Gorącą masą napełniamy słoiki i odwracamy do góry dnem, do wystudzenia.
Używamy w zimie jako dodatek do różnych potraw, mięs, wędlin itp. Na zdrowie i smacznego!