Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pasta, przecier pomidorowo-paprykowy na ostro, pikantna
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1875
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2289
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 83
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1482
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1875
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2289
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 83
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 171
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1482
Składniki
Wszystkie warzywa i jabłka myjemy, obieramy czosnek i cebulę oraz marchew. Pomidory i jabłka zostawiamy ze skórką. Z jabłek i czerwonej słodkiej papryki wyjmujemy gniazda nasienne. Natomiast papryczki chili zostawiamy w całości!
Wszystkie warzywa i jabłka mielimy w maszynce do mięsa i wrzucamy do gara(pomidory w całości i ze skórką). Pomidory można drobno pokroić lub zblendować.
Wszystko dusimy od zagotowania ok 3 godzin. Pod koniec dodajemy cukier, olej i sól. Jeśli ktoś woli jednolitą masę to ją blendujemy lub miksujemy. Ja zostawiam tak jak jest w kawałeczkach, jako przecier!
Gorącą masą napełniamy słoiki i odwracamy do góry dnem, do wystudzenia.
Używamy w zimie jako dodatek do różnych potraw, mięs, wędlin itp. Na zdrowie i smacznego!