Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sos doskonale zastępuje ketchup.
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1415
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1415
Składniki
Do rondla włożyć wydrylowane śliwki,zalaćje wodą ,w której moczyły się suszone śliwki,gotować ok.20 minut.Dodać susone śliwki,jabłko,rodzynki , przyprzwy i ocet.Gotowaćok.20 minut często mieszając.Dodać cukier i gotować aż owoce się rozgotują.W razie potrzeby doprawić. Sos rozlać do małych słoiczków i pasteryzować 15 minut.