Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna cukinia po indyjsku z przyprawą curry i papryką do słoików na zimę, idealna do dań mięsnych rybnych czy jako dodatek do sałatek i kanapek.
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 889
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 88
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 889
Połączenie polskich faworków (chrustu) i hiszpańskich churrosów – cienkie, sm...
Odsłon: 88
Składniki
Cukinię umyj usuń pestki pokrój w kostkę. Z podanych składników ugotuj zalewę. Do każdego słoika wsyp po łyżeczce gorczycy i włóż pokrojoną cukinię zalej ją gorąca zalewą. Słoiki szczelnie zamknij. Dno garnka wyłóż ściereczką wstaw słoiki zalej wodą i gotuj około 15 minut.
Po wyjęciu słoiki odwracaj do góry dnem. Przechowuj w chłodnym miejscu.