Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem na wzór dżemu marchewkowego z Portugalii
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 319
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11125
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3717
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1276
Składniki
1. Obrana marchewkę gotujemy do czasu aż będzie miękka. 2. Ugotowane marchewki blendujemy na gładka masę. 3. Wykładamy masę na patelnię. 4. Dodajemy cukier, sok z cytryny i pomarańczy oraz drobno startą skórkę z pomarańczy (wcześniej dobrze umytą i sparzoną).
5. Smażymy ciągle mieszając aż zredukuje nam się płyn do zera. 6. W zależności od upodobań można dodać więcej soku pomarańczowego lub cukru. 7. Przekładamy do słoiczków.