Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem na wzór dżemu marchewkowego z Portugalii
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1673
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6203
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8974
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 816
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1673
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6203
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8974
Składniki
1. Obrana marchewkę gotujemy do czasu aż będzie miękka. 2. Ugotowane marchewki blendujemy na gładka masę. 3. Wykładamy masę na patelnię. 4. Dodajemy cukier, sok z cytryny i pomarańczy oraz drobno startą skórkę z pomarańczy (wcześniej dobrze umytą i sparzoną).
5. Smażymy ciągle mieszając aż zredukuje nam się płyn do zera. 6. W zależności od upodobań można dodać więcej soku pomarańczowego lub cukru. 7. Przekładamy do słoiczków.