Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dżem truskawkowy wg przepisu mojej mamy
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15605
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4687
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2879
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15605
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4687
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 363
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2879
Składniki
Owoce wrzucić do garnka, dodać cukier żelujący, doprowadzić do wrzenia gotując na małym ogniu, ciągle mieszając. Wsypać cukier i cynamon, dobrze wymieszać, ponownie zagotować i gotować aż uzyska się konsystencję dżemu. Gorący dżem włożyć do słoików, szczelnie zamknąć. Słoiki ułożyć do góry dnem (pozostawić je tak na co najmniej 5 minut).