Do góry

Przetwory Przepis na:

Dżem z dyni

Dżem z dyni

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1545

Dzem z dodatkiem galaretki

Składniki

  • obrana dynia, 2,5 kg
  • cukier, 0,5 kg
  • galaretka cytrynowa lub brzoskwioniowa, 2 szt
  • kwasek cytrynowy, 1/2 łyżeczki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Dżem z dyni

Przygotowanie

  1. Dynię obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na łezce. Wrzucić do garnka, dusić aż się rozgotuje i odparuje. Dodać cukier, galaretki cytrynowe, kwasek. Zagotować, dusić jeszcze przez około 20 minut. Gorące przełożyć do słoików

  2. Pasteryzować ok 20 min

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń