Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5362
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 831
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy . Odcedzamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Nakładamy fasolkę ciasno do słoików.Do każdego słoika wkładamy listki lubczyku, ząbek czosnku, 1 - 2 liście laurowe, 2 ziarnka ziela angielskiego.
Składniki zalewy zagotowujemy. Wrzącą zalewą napełniamy słoiki z fasolką i natychmiast zakręcamy. Słoiki układamy w garnku wyłożonym gazetą, zalewamy wodą tak by całkowicie pokryła słoiki, doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy 25 min