Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10202
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2836
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1945
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 744
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10202
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2836
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1945
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 744
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy . Odcedzamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Nakładamy fasolkę ciasno do słoików.Do każdego słoika wkładamy listki lubczyku, ząbek czosnku, 1 - 2 liście laurowe, 2 ziarnka ziela angielskiego.
Składniki zalewy zagotowujemy. Wrzącą zalewą napełniamy słoiki z fasolką i natychmiast zakręcamy. Słoiki układamy w garnku wyłożonym gazetą, zalewamy wodą tak by całkowicie pokryła słoiki, doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy 25 min