Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1195
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1079
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2138
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1195
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1079
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2138
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy . Odcedzamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Nakładamy fasolkę ciasno do słoików.Do każdego słoika wkładamy listki lubczyku, ząbek czosnku, 1 - 2 liście laurowe, 2 ziarnka ziela angielskiego.
Składniki zalewy zagotowujemy. Wrzącą zalewą napełniamy słoiki z fasolką i natychmiast zakręcamy. Słoiki układamy w garnku wyłożonym gazetą, zalewamy wodą tak by całkowicie pokryła słoiki, doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy 25 min