Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do sałatki! Zalewa pasuje też do cukinii
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7983
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3379
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 619
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7983
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 343
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3379
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 619
Składniki
Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki, wrzucamy na wrzątek i gotujemy . Odcedzamy, odstawiamy do lekkiego przestudzenia.Nakładamy fasolkę ciasno do słoików.Do każdego słoika wkładamy listki lubczyku, ząbek czosnku, 1 - 2 liście laurowe, 2 ziarnka ziela angielskiego.
Składniki zalewy zagotowujemy. Wrzącą zalewą napełniamy słoiki z fasolką i natychmiast zakręcamy. Słoiki układamy w garnku wyłożonym gazetą, zalewamy wodą tak by całkowicie pokryła słoiki, doprowadzamy do wrzenia i pasteryzujemy 25 min