Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna galaretka, bardzo słodka, ale taka jej uroda. Można ją dodawać do herbaty lub posmarować bułeczkę na śniadanie. Kto raz ją zrobi - będzie już robił co roku. Gorąco polecam, 5 minut roboty ( oczywiście nie liczę czasu na obieranie, trochę to trwa, ale naprawdę warto ).
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 375
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 781
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 375
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 423
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 781
Składniki
Porzeczkę obrać, opłukać, przełożyć do miski ( wysokiej ), zmiksować blenderem, stopniowo dodając cukier.
Blender odstawić i mieszać jeszcze przez 2-3 min. drewnianą łyżką.
Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić. W zasadzie się tego nie pasteryzuje, ale ja jestem przezorna i zagotowuję - od momentu wrzenia dosłownie 2-3 min.