Do góry

Przetwory Przepis na:

Galaretka z czarnej porzeczki

Galaretka z czarnej porzeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 24

Dodano:

Odsłon: 12845

Przepyszna galaretka, bardzo słodka, ale taka jej uroda. Można ją dodawać do herbaty lub posmarować bułeczkę na śniadanie. Kto raz ją zrobi - będzie już robił co roku. Gorąco polecam, 5 minut roboty ( oczywiście nie liczę czasu na obieranie, trochę to trwa, ale naprawdę warto ).

Składniki

  • 1 kg czarnej porzeczki
  • 1 kg cukru
> 6 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Galaretka z czarnej porzeczki

Przygotowanie

  1. Porzeczkę obrać, opłukać, przełożyć do miski ( wysokiej ), zmiksować blenderem, stopniowo dodając cukier.

  2. Blender odstawić i mieszać jeszcze przez 2-3 min. drewnianą łyżką.

  3. Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić.
    W zasadzie się tego nie pasteryzuje, ale ja jestem przezorna i zagotowuję - od momentu wrzenia dosłownie 2-3 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gogusia 25 lipca 2013 jeszcze mam porzeczki to muszę spróbować chociaż już sporo zrobiłam zapasów(takich co długo się przesmaża) :) Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń