Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna galaretka, bardzo słodka, ale taka jej uroda. Można ją dodawać do herbaty lub posmarować bułeczkę na śniadanie. Kto raz ją zrobi - będzie już robił co roku. Gorąco polecam, 5 minut roboty ( oczywiście nie liczę czasu na obieranie, trochę to trwa, ale naprawdę warto ).
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1558
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1416
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 301
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1558
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 54
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1416
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 301
Składniki
Porzeczkę obrać, opłukać, przełożyć do miski ( wysokiej ), zmiksować blenderem, stopniowo dodając cukier.
Blender odstawić i mieszać jeszcze przez 2-3 min. drewnianą łyżką.
Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić. W zasadzie się tego nie pasteryzuje, ale ja jestem przezorna i zagotowuję - od momentu wrzenia dosłownie 2-3 min.