Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna galaretka, bardzo słodka, ale taka jej uroda. Można ją dodawać do herbaty lub posmarować bułeczkę na śniadanie. Kto raz ją zrobi - będzie już robił co roku. Gorąco polecam, 5 minut roboty ( oczywiście nie liczę czasu na obieranie, trochę to trwa, ale naprawdę warto ).
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5161
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5161
Składniki
Porzeczkę obrać, opłukać, przełożyć do miski ( wysokiej ), zmiksować blenderem, stopniowo dodając cukier.
Blender odstawić i mieszać jeszcze przez 2-3 min. drewnianą łyżką.
Przełożyć do wyparzonych słoiczków, zakręcić. W zasadzie się tego nie pasteryzuje, ale ja jestem przezorna i zagotowuję - od momentu wrzenia dosłownie 2-3 min.