Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 95
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 72
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 64
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 392
Sałatka z różowego ryżu (ryż gotowany z buraczkiem) , biała rzepa ze zmielony...
Odsłon: 95
Super smaczna sałatka śledziowa z dodatkiem 3 składników: kukurydzy, cebuli i...
Odsłon: 72
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 64
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 392
Składniki
Młodą kalarepę umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, włożyć do wrzątku i gotować na małym ogniu 5 minut.
Zblanszowaną kalarepę odsączyć na sicie, przelać zimną wodą, przełożyć do słoików.
Zagotować 2 szklanki wody z solą i kwaskiem, zalać kalarepkę i zamknąć słoiki.
Pasteryzować godzinę w temperaturze 90''C