Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4267
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11202
Składniki
Cytryny szorujemy, wyparzamy. Kroimy na krzyż ale nie do końca tak by były złączone z jednego końca.( powstaną zespolone ćwiartki ) Zasypujemy solą w masakrycznej ilości i wciskamy do słoika ( wyparzonego) tak by były ściśnięte .Zalewamy sokiem cytrynowym do połowy słoika nie więcej bo w trakcie kiśnięcia powinno wypłynąć sporo płynu, w tym momencie możemy dodać przyprawy :laska cynamonu, listek laurowy, czarny pieprz, dwa goździki, nasiona kolendry, zasypujemy solą . Ta tura była bez przypraw.Zamykamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie.
Pamiętaj by słoik był wytarty do sucha i zakrętka też.