Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11858
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11858
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1776
Składniki
Cytryny szorujemy, wyparzamy. Kroimy na krzyż ale nie do końca tak by były złączone z jednego końca.( powstaną zespolone ćwiartki ) Zasypujemy solą w masakrycznej ilości i wciskamy do słoika ( wyparzonego) tak by były ściśnięte .Zalewamy sokiem cytrynowym do połowy słoika nie więcej bo w trakcie kiśnięcia powinno wypłynąć sporo płynu, w tym momencie możemy dodać przyprawy :laska cynamonu, listek laurowy, czarny pieprz, dwa goździki, nasiona kolendry, zasypujemy solą . Ta tura była bez przypraw.Zamykamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie.
Pamiętaj by słoik był wytarty do sucha i zakrętka też.