Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak popularny na Ukrainie. Pyszne i pięknie wyglądają na półce w kuchni :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13078
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1109
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1101
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13078
Składniki
Przygotować zalewę w proporcjach: 2 łyżki soli na litr wody - zagotować.
Umyć dokładnie pomidory i delikatnie zrobić po około 3 nakłucia wykałaczką w skórce aby nie pękały.
Kłaść do słoików jak ogórki wraz z przyprawami.
Zalać gorącą zalewą.
Odwracać do góry dnem aby się zassały. Bezpieczniej ze względu na małą ilość płynu jest pasteryzować, ale trzeba to robić bardzo ostrożnie (nie doprowadzać do wrzenia) przez 15 minut, bo popękają. Pomidory można również zakisić w kamiennym garnku jak ogórki.