Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak popularny na Ukrainie. Pyszne i pięknie wyglądają na półce w kuchni :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 41
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 123
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 130
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 41
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 26
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 123
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 130
Składniki
Przygotować zalewę w proporcjach: 2 łyżki soli na litr wody - zagotować.
Umyć dokładnie pomidory i delikatnie zrobić po około 3 nakłucia wykałaczką w skórce aby nie pękały.
Kłaść do słoików jak ogórki wraz z przyprawami.
Zalać gorącą zalewą.
Odwracać do góry dnem aby się zassały. Bezpieczniej ze względu na małą ilość płynu jest pasteryzować, ale trzeba to robić bardzo ostrożnie (nie doprowadzać do wrzenia) przez 15 minut, bo popękają. Pomidory można również zakisić w kamiennym garnku jak ogórki.