Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak popularny na Ukrainie. Pyszne i pięknie wyglądają na półce w kuchni :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12098
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12778
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4243
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12098
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1352
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12778
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4243
Składniki
Przygotować zalewę w proporcjach: 2 łyżki soli na litr wody - zagotować.
Umyć dokładnie pomidory i delikatnie zrobić po około 3 nakłucia wykałaczką w skórce aby nie pękały.
Kłaść do słoików jak ogórki wraz z przyprawami.
Zalać gorącą zalewą.
Odwracać do góry dnem aby się zassały. Bezpieczniej ze względu na małą ilość płynu jest pasteryzować, ale trzeba to robić bardzo ostrożnie (nie doprowadzać do wrzenia) przez 15 minut, bo popękają. Pomidory można również zakisić w kamiennym garnku jak ogórki.