Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35988
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1306
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35988
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1306
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1791
Składniki
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Kurczaka obtaczamy najpierw w mące, później w jajku i następnie w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku, sól i cukier. Czekamy aż cebula zmięknie. Na końcu dodajemy ocet i całość zagotowujemy. Kurczaka układamy w słoikach a następnie zalewamy go gorącą zalewą. Słoik zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego!