Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 98
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1280
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15531
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 98
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1280
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 466
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15531
Składniki
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Kurczaka obtaczamy najpierw w mące, później w jajku i następnie w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku, sól i cukier. Czekamy aż cebula zmięknie. Na końcu dodajemy ocet i całość zagotowujemy. Kurczaka układamy w słoikach a następnie zalewamy go gorącą zalewą. Słoik zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego!