Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 632
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8707
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1912
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 632
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8707
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3113
Polecam.
Odsłon: 1912
Składniki
Kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy. Kurczaka obtaczamy najpierw w mące, później w jajku i następnie w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy ziele angielskie, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Gotujemy chwilę a następnie dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulę, koncentrat pomidorowy, paprykę w proszku, sól i cukier. Czekamy aż cebula zmięknie. Na końcu dodajemy ocet i całość zagotowujemy. Kurczaka układamy w słoikach a następnie zalewamy go gorącą zalewą. Słoik zakręcamy i odstawiamy do wystygnięcia. Smacznego!