Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier z owocòw granatu, doskonały jako aperitif
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12292
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1566
Składniki
Owoce granatu obieramy i rozdzielamy nasionka, ktòre wrzucamy do słoja z innymi składnikami. Zalewamy wòdką, szczelnie zakręcamy i odstawiamy w jasne ciepłe miejsce na 3 tygodnie codziennie mieszając.
Po tym czasie zlewamy nalew, owoce wyciskamy i filtrujemy. Butelkujemy i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 miesiące aby likier dojrzał.