Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier z owocòw granatu, doskonały jako aperitif
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3779
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2140
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3779
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2140
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5595
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5604
Składniki
Owoce granatu obieramy i rozdzielamy nasionka, ktòre wrzucamy do słoja z innymi składnikami. Zalewamy wòdką, szczelnie zakręcamy i odstawiamy w jasne ciepłe miejsce na 3 tygodnie codziennie mieszając.
Po tym czasie zlewamy nalew, owoce wyciskamy i filtrujemy. Butelkujemy i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 miesiące aby likier dojrzał.