Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier z owocòw granatu, doskonały jako aperitif
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24939
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 109
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24939
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 109
Składniki
Owoce granatu obieramy i rozdzielamy nasionka, ktòre wrzucamy do słoja z innymi składnikami. Zalewamy wòdką, szczelnie zakręcamy i odstawiamy w jasne ciepłe miejsce na 3 tygodnie codziennie mieszając.
Po tym czasie zlewamy nalew, owoce wyciskamy i filtrujemy. Butelkujemy i odstawiamy w ciemne miejsce na 4 miesiące aby likier dojrzał.