Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień w pełni, więc pora przygotować marynowane maślaki.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 272
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14474
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1698
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16642
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 272
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14474
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1698
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16642
Składniki
Maślaki oczyścić i zdjąć skórkę z kapeluszy. Tak przygotowane moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Obgotować grzyby przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzić.
Przygotować marynatę: zagotować 3 szklanki wody z 1 szklanką octu, 3 łyżkami soli, zielem angielskim, liściem laurowym i gorczycą.
Do marynaty dodać maślaki, wymieszać i napełniać słoiczki.
Pasteryzować 20 minut w garnku z wodą, wyłożonym ścierką. Po wyjęciu słoiczków odwracać je do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.