Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień w pełni, więc pora przygotować marynowane maślaki.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 25
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 25
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Składniki
Maślaki oczyścić i zdjąć skórkę z kapeluszy. Tak przygotowane moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Obgotować grzyby przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzić.
Przygotować marynatę: zagotować 3 szklanki wody z 1 szklanką octu, 3 łyżkami soli, zielem angielskim, liściem laurowym i gorczycą.
Do marynaty dodać maślaki, wymieszać i napełniać słoiczki.
Pasteryzować 20 minut w garnku z wodą, wyłożonym ścierką. Po wyjęciu słoiczków odwracać je do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.