Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesień w pełni, więc pora przygotować marynowane maślaki.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10499
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3134
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2238
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10499
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3134
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2238
Składniki
Maślaki oczyścić i zdjąć skórkę z kapeluszy. Tak przygotowane moczyć przez 1 godzinę w zimnej wodzie.
Obgotować grzyby przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzić.
Przygotować marynatę: zagotować 3 szklanki wody z 1 szklanką octu, 3 łyżkami soli, zielem angielskim, liściem laurowym i gorczycą.
Do marynaty dodać maślaki, wymieszać i napełniać słoiczki.
Pasteryzować 20 minut w garnku z wodą, wyłożonym ścierką. Po wyjęciu słoiczków odwracać je do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.