Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwy i prosty sposób na przetwory.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1223
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1732
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9061
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1223
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1732
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9061
Składniki
Ogórki z cebulą pokroić, posolić, odstawić na 3 godziny.
zalewa: 1,5 szklanki octu 1 szklanka cukru 2 łyżki przyprawy gyros 8 łyżek oleju Mieszamy, odstawiamy na 1h.
Do każdego słoika wkładamy po 1 koszyczku kopru i 1 ząbku czosnku, wyjmujemy ogórki z solanki, odciskamy i ciasno układamy w słoikach, zalewamy zalewą. Pasteryzujemy 10-15 minut.